Luc Tuymans stelt tentoon in Antwerpse pop-upgalerij

Kunstenaar Luc Tuymans stelt opnieuw zijn grafisch werk tentoon in een pop-upgalerij in Antwerpen. De expositie loopt anderhalve week en toont een vijftigtal werken.

Twee verzamelaars hebben samen meer dan 50 werken van Tuymans op papier samengebracht. Het wordt een verzameling van uiteenlopende kunstprojecten.

"Le verdict" (1995) bestaat uit rollen papier die tegen de muur worden gekleefd. Omdat het werk na een tentoonstelling telkens wordt vernietigd, zijn er nog maar een paar exemplaren van overgebleven. De installatie "The rumour" (2002) bestaat dan weer uit een reeks van zeven lithografieën, ingelijst in vier panelen van geschilderd hout en plexi met een vogelkooi. Ook de steendrukken "The spiritual exercises" (2007) worden tentoongesteld.

De expositie loopt van 30 april tot en met 11 mei. Donderdag 8 mei wordt er een nocturne gehouden. Op zaterdag 3 mei geeft kunstkenner Manfred Sellink een rondleiding langs de belangrijkste werken. Hij is de auteur van de catalogue raisonné van het grafisch werk van Tuymans.