Luikse MCC-leden ruilen MR voor CDH

In Luik hebben verschillende leden van de politieke beweging Mouvement des Citoyens pour le Changement (MCC) hun partner de MR de rug toegekeerd en aansluiting bij het CDH gezocht. Dat melden de Franstalige media. Volgens de Luikse afdeling van de MCC gaat het om 160 personen, stichter Gérard Deprez houdt het bij 5 overlopers.
Gérard Deprez.

De MCC is enkele jaren geleden opgericht door Gérard Deprez, nadat hij uit de toenmalige PSC was gezet. De politieke beweging werd later een onderdeel van de MR.

Gisteravond heeft de Luikse afdeling van de MCC de MR evenwel de rug toegekeerd om vervolgens nota bene bij het CDH (de vroegere PSC) een aanvraag tot toetreding in te dienen.

Volgens de krant La Libre Belgique hebben 160 MCC-leden de collectieve overstap aangevraagd, iets wat Deprez op de website van de RTBF ontkent. "Welgeteld 5 mensen, onder wie geen enkele mandataris of kandidaat, hebben hun ontslag aangeboden. Nadien heeft niemand hetzelfde gedaan."

lees ook