Mallorca bant bikini en speedo uit straatbeeld

Vakantiegangers die deze zomer richting Mallorca trekken, zijn beter gewaarschuwd. Wie in bikini of speedo in het straatbeeld verschijnt, zal wellicht boetes tot 600 euro riskeren. Dat schrijft The Daily Mail.

De bewoners van het Spaanse eiland Mallorca zijn de schaars geklede toeristen beu. Ze ijveren al meer dan twee jaar voor een nieuwe wetgeving. Zo wil men toeristen verbieden om op straat te verschijnen in zwemkledij.

De wet is nog maar één stap verwijderd van goedkeuring. De toeristen zijn dus beter gewaarschuwd, want de boetes zullen oplopen tot 600 euro. Er liggen bovendien nog meer voorstellen op tafel: zo wil men ook strenger optreden tegen glas op het strand en fietsen op het voetpad.

In 2010 was de Spaanse stad Salou de eerste om bikini's en zwembroeken op straat te verbieden. De burgemeester wou daarmee het imago van de stad verbeteren.