Meer mensen kunnen verzekeringspremie niet betalen

Steeds meer Belgen kunnen door de crisis hun verzekeringspremie niet meer betalen. Dat schrijft De Tijd op basis van gegevens van Datassur, het bedrijf dat de zwarte lijst in de verzekeringssector beheert.

Datassur noteerde vorig jaar 82.483 nieuwe registraties in het zogenoemde RSR-bestand. Dat bevat namen van personen die voor verzekeraars een speciaal risico vormen bij de toekenning van schadeverzekeringen. Het gaat om een stijging van 5.586 registraties of ruim 7 procent.

Daniel Frala, directeur van Datassur, wijt de stijging aan de crisis. Hij wilde niet kwijt hoeveel registraties er eind 2013 waren. Eind 2012 waren het er al ruim 200.000, in 2010 173.800.

Wie geregistreerd is, wordt niet automatisch uitgesloten van verzekering. Wel krijgt hij het moeilijker om nog een verzekeraar te vinden of moet hij een hogere premie betalen.