Minstens 45 doden na aanslag in Syrische stad Homs

In een wijk van de Syrische stad Homs zijn minstens 45 mensen om het leven gekomen bij een aanslag met een bomauto en bij een raketaanslag. De wijk zou worden gecontroleerd door de regeringstroepen.

Volgens de plaatselijke autoriteiten werden er bij de ontploffing van de bomauto 36 mensen gedood. De omwonenden die ter plaatse waren gekomen om de slachtoffers te helpen, werden nadien getroffen door een raketinslag. Daardoor overleden nog eens negen mensen.

Er vielen in totaal ook 85 gewonden. "Omdat verschillende gewonden er erg aan toe zijn, dreigt de slachtofferbalans nog voort op te lopen", klinkt het.

Het geweld deed zich voor in de wijk Zahra. Die wijk wordt vooral bewoond door alawieten, de geloofsgemeenschap waartoe ook de Syrische president Assad behoort.

OPCW onderzoekt mogelijke gifgasaanval

Het OPCW, de organisatie die toeziet op het verbod op chemische wapens, gaat onderzoeken of er in Syrië onlangs opnieuw chemische wapens zijn gebruikt. Het regime in Damascus wordt door verschillende westerse landen ervan beschuldigd eerder deze maand chloorgas te hebben ingezet tegen burgers.

De Syrische regering heeft ingestemd met de missie van het OPCW en "heeft beloofd de veiligheid te garanderen in de gebieden die door haar gecontroleerd worden." Syrië is vorig jaar lid geworden van het OPCW en heeft intussen bijna al zijn chemische wapens ontmanteld.

Meest gelezen