Muziekkoppel Beyoncé en Jay-Z samen op tournee

Zangeres Beyoncé en rapper Jay-Z gaan deze zomer samen op tournee. De concerten zullen vanaf eind juni doorgaan onder de naam "On the run". Het muzikale koppel doet al zeker 16 steden aan in de VS en Canada. Een Europees luik van de tournee komt er ten vroegste in het najaar.
2014 Frank Micelotta

De zangeres werkte pas nog haar eigen tournee af. "The Mrs. Carter Show" lokte 130 keer uitverkochte zalen, waaronder ook twee keer het Sportpaleis in maart. Ook Jay-Z rondde in januari pas zijn wereldtournee af.

Nu gaat het koppel zijn muzikale krachten niet enkel achter de schermen bundelen, maar ook op het podium. De voorbije maanden doken ze geregeld op als verrassingsact tijdens elkaars concerten. Tijdens de Grammy Awards brachten ze samen nog hun nummer "Drunk in love" (foto).

Waarschijnlijk wordt de concertenreeks voor het eerst een familie-uitstapje. Het koppel heeft een tweejarig dochtertje Blue Ivy, dat samen met haar bekende ouders de wereld rond zal reizen.