Nevele kiest voortaan resoluut voor woonerf

Nevele wil in de toekomst zoveel mogelijk "klassieke" woonwijken proberen te vermijden en resoluut kiezen voor woonerven. Daar mag je maximaal 30 kilometer per uur rijden, er zijn extra parkeerplaatsen per woning en er is ook meer aandacht voor openbaar groen en speelruimte.
Het verkeersbord dat het begin van een woonerf aanduidt

"Eigenlijk willen we in de toekomst nog veel verder gaan, nog compacter bouwen, waardoor het tuingebied en de openbare ruimte nog groter wordt", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Mia Pynaert (SP.A). "Dat maakt opmars in Denemarken en ze scoren er daar goede resultaten mee."

"Over een paar decennia moeten er 300.000 woningen bij komen in Vlaanderen. Ook Nevele gaat daar niet aan ontsnappen, we voelen die druk nu al. Dus we willen dat op een goede manier doen."

Het eerste woonerf in Nevele komt in de Dennendreef en zal 35 woningen en een complex met studio's omvatten.