Nieuw onderzoek in zaak-Beaulieu

Het Brusselse gerecht is een nieuw onderzoek gestart tegen drie leden van textielfamilie De Clerck voor witwassen en valsheid in geschrifte. Dat schrijft De Tijd. De drie kinderen van Roger De Clerck worden ervan verdacht bijna 200 miljoen euro familievermogen te hebben witgewassen via 2 Luxemburgse bedrijven.
BELGA/WAEM

De zaak tegen de familie De Clerck, de stichters van de Beaulieu International Group, loopt al sinds 1990. Volgens de verdediging dreigt de redelijke termijn al enkele jaren te verstrijken. Met dit nieuwe onderzoek wordt het strafdossier mogelijk nieuw leven ingeblazen.

Volgens De Tijd focust het onderzoek op 2 vennootschappen in Luxemburg, die in handen waren van een Libanese zakenman, een van de hoofdverdachten in de oude zaak-Beaulieu. Het gerecht vermoedt dat hij een stroman was voor de familie om het zwart geld uit de bedrijven te halen en via witwasconstructies terug te brengen naar de familie.

Het onderzoek zou over 193 miljoen euro aandelen gaan die al jaren officieel in handen van de zakenman waren. In de herfst van 2009 zou het pakket Beaulieu-aandelen via twee Luxemburgse holdings teruggebracht zijn naar de Beaulieu-bestuurders, de kinderen van De Clerck.