Parlement in Libië bestormd door gewapende mannen

Gewapende mannen hebben het Libische parlement aangevallen. Daar werd net gestemd over een opvolger voor premier al-Thinni. Met de aanval wilden de mannen de stemming kennelijk tegenhouden.
Archiefbeeld van het parlementsgebouw in Tripoli

De groep gewapende mannen bestormde het parlement in de hoofdstad Tripoli en begon te schieten. Volgens de eerste berichten raakten daarbij enkele mensen gewond. De parlementsleden verlieten het parlementsgebouw en het incident kwam vlug tot een einde.

In het parlement ging net gestemd worden over een opvolger voor premier Abdullah al-Thinni. Hij nam twee weken geleden ontslag nadat hij en zijn familie naar eigen zeggen het slachtoffer waren geworden van een aanslag. De stemming is nu opgeschort en wordt verplaatst naar een latere datum.

Wie de aanvallers zijn en wat hun motief is, is nog niet duidelijk. Sommige parlementariërs wijzen in de richting van de achterban van de twee overgebleven kandidaat-premiers, Ahmed Maiteeq en Omar al-Hasi, nadat één van hen informatie zou gekregen hebben over een eventueel verlies.

Meest gelezen