Peter Vandermeersch lanceert nieuwssite achter betaalmuur

De Nederlandse krant NRC Handelsblad start een nieuwe website gericht op zakennieuws. NRC Q zal nieuws brengen uit de zakenwereld, over carrières en de combinatie werk en privéleven. De hele site gaat wel achter een betaalmuur, maar voor een vast bedrag per week krijg je ongelimiteerde toegang tot de artikels en het archief, schrijft de krant De Morgen.

De site mikt duidelijk op zakenmensen. Dagelijks zal er een vroege nieuwsbrief verstuurd worden, om halfzes 's morgens al. Die wordt samengesteld door correspondenten uit Amerika en Azië. "Zij geven mee wat er 's nachts is gebeurd in de wereld en vatten samen welk nieuws de andere media brengen", vertelt NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch op zijn blog.

De website zet in op "scherp geschreven stukken die jou op gang brengen". Ook knappe foto's en infographics moeten het uithangbord worden van nrcq.nl.

Achter de nieuwe nieuwswebsite gaat een redactie van meer dan 30 medewerkers schuil, verspreid over de redacties van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl. Om de site te kunnen bezoeken, wordt een bedrag van 3,50 euro per week gevraagd. Voor dat bedrag krijg je wel onbeperkt toegang tot de website en het archief.

De website wordt momenteel nog getest. Tijdens de testfase is de site nog niet vrij toegankelijk. Slechts een beperkt aantal lezers kan nu al kennismaken met NRC Q.