Politie Kortrijk verhuist naar gebouwen Howest

De politie in Kortrijk verhuist binnen drie jaar naar de gebouwen van de hogeschool Howest aan het Van Raemdonckpark in Kortrijk. De stad koopt de gebouwen voor bijna negen miljoen euro.

Het vorige stadsbestuur wou een nieuw politiegebouw zetten, maar dat zou minstens 40 miljoen euro kosten en dat vond het nieuwe stadsbestuur te veel. De gebouwen van Howest zijn een veel goedkopere oplossing en even goed, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

"In plaats van voortdurend nieuwe zaken te bouwen, maken we gebruik van gebouwen die leeg komen te staan. Het is trouwens een milieuvriendelijk gebouw, met een EPC-waarde van minder dan 100. Ik denk dus dat dit een goede keuze is qua locatie en ecologie, als de voorzieningen voor de politie goed ingepland zijn."

Howest is blij dat ze kan verkopen aan de politie. De hogeschool was al langer van plan om te verhuizen en alles te centraliseren in de campus in de Karel De Goedelaan. Daar willen ze ook nog een nieuwbouw bouwen. De 9 miljoen die ze krijgt van de politie was nog niet meegerekend in hun planning en betekenen dus een mooie extra, zegt algemeen directeur Lode De Geyter.