Rock Ternat houdt het voor bekeken

Het festival Rock Ternat houdt het na 21 jaar voor bekeken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op een persconferentie. De laatste editie heeft slechts 9.000 bezoekers gelokt, wat een enorme terugval is met de topjaren toen er 15.000 mensen naar het evenement kwamen.

"Het is met oprecht veel spijt in het hart, maar een dergelijke financiële tegenslag komen we niet meer te boven," zegt Kim De Wever van vzw De Nieuwe Retro, de organisatie achter het festival. "We hebben steeds zonder excessen geprobeerd om een kwaliteitsvol festival op poten te zetten. De veranderende festivalmarkt heeft ertoe geleid dat een festival als Rock Ternat niet meer levensvatbaar is."

Er was al langer sprake van een mogelijk einde van het festival. Met onder andere de campagne #ikwilnaarRT14 op verschillende sociale media werd er geprobeerd om het festival in leven te houden. "Ondanks heel wat fijne reacties kon dat het tij niet keren, want ook het financiële resultaat is te zwaar tegenvallend om nog een nieuwe editie op poten te zetten", klinkt het.

Hoewel er geen nieuwe editie van Rock Ternat meer komt, blijft volgens de organisatoren de zin om het Ternatse publiek te entertainen aanwezig. "We onderzoeken momenteel of een kleinschaliger initiatief in de toekomst nog mogelijk is, maar dat zal zeker niet voor 2014 zijn. Misschien daarna", besluit De Wever.