Schipdonkkanaal wordt niet verbreed

Het project om het Schipdonkkanaal te verbreden lijkt geen steun meer te krijgen. Geen enkele politieke partij is nog voor. Dat is gebleken tijdens het groot West-Vlaams verkiezingsdebat in het concertgebouw in Brugge.

Het Schipdonkkanaal loopt van Zeebrugge naar de Leie in Deinze. Een verbreding is nodig om grotere binnenschepen met vracht van en naar de haven van Zeebrugge te brengen. Het gaat om een heel groot en duur project waar veel partijen al jaren verdeeld over zijn.

SP.A, Open VLD, CD&V en Groen waren al langer tegen en nu is ook N-VA niet meer te vinden voor een verbreding. "Dat is vooral omwille van budgettaire redenen ingegeven, omdat er op Vlaams niveau gewoon geen middelen zijn. Dan doen we er veel verstandiger aan om een aantal concrete realistische uitdagingen aan te pakken zoals de ringvaart rond Brugge en de capaciteitsverhoging van het kanaal Brugge-Gent", zegt Axel Ronse (N-VA) aan Radio 2 West-Vlaanderen.