SP.A-kandidate lanceert kleurrijke Brussel-campagne

Yamilla Idrissi, de Brusselse lijsttrekker van de SP.A voor het Vlaams Parlement, lanceert een campagne "De mooiste kleur is Brussel". Daarbij focust ze in de eerste plaats op kunst, creativiteit, jeugdtewerkstelling en gelijke kansen. Opvallend is de positieve toon.

Volgens Idrissi geven kunst en cultuur zuurstof aan Brussel. Ze pleit voor een MAK, een Museum voor moderne en hedendaagse kunst aan het Kanaal. Ze wil ook dat de hoofdstad een aantrekkelijke plek voor creatieve ondernemers is, “want zij creëren welvaart en maken Brussel sterker".

Daarnaast komt Idrissi op voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen, hetero’s en holebi’s, vrouwen met een hoofddoek en zonder, gekleurde en niet-gekleurde Brusselaars.

Ze wil ook dat de Brusselse jeugdwerkloosheid daalt. “We mogen het Brussels talent niet verspillen. Vlaanderen vergrijst, Brussel vergroent. Waarom pakken we deze uitdaging niet samen aan? Dat is een win-win voor Brussel én Vlaanderen”, zegt ze.

De campagne wordt ondersteund door een aantal foto's die vooral de culturele diversiteit van Brussel in de verf zetten. Op YouTube is er ook een begeleidend campagnefilmpje.

lees ook