Steeds meer doping bij wielertoeristen

De hormonencel van de federale politie zegt dat ze steeds vaker doping in beslag nemen die bestemd is voor wielertoeristen. De middelen worden meestal onderschept bij controles door de douane. Blijkbaar is de prestatiedrang ook bij hen erg groot, zegt Jan Van den Boeynants van de hormonencel.

"Waarom doen ze dat? Waarschijnlijk om nog altijd mee te kunnen. Het is vast en zeker niet alleen in het wielerpeloton waar heel veel mensen hun toevlucht nemen tot die verboden middelen om er jonger te blijven uitzien en om sterker te blijven", aldus Van den Boeynants.

"De meeste middelen die wij ontdekken zijn anabole steroïden. Dat zijn mannelijke geslachtshormonen zoals testosteron, om gespierder te worden. Daarnaast gaat het ook vaak om een groot aantal groeihormonen."