Sterrenchef moet 750.000 euro terugbetalen

Sterrenchef Danny Horseele is vanmorgen door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld voor verduistering en valsheid in geschrifte. Hij moet bijna 750.000 euro schadevergoeding betalen. Daarnaast kreeg hij ook nog een boete en gevangenisstraf met uitstel. Hij drukte ruim 700.000 euro van zijn vroegere restaurant 't Molentje achterover.
Sterrenchef Horseele in 2013 bij de voorstelling van de Michelin-gids voor 2014.

In 2004 zat het tweesterrenrestaurant 't Molentje uit Zeebrugge in financiële problemen. Twee zakenmensen stampten een nieuwe vennootschap uit de grond om 't Molentje te redden en pompten langs die weg 250.000 euro in het restaurant van Horseele.

Enkele jaren later bleek de boekhouding niet te kloppen en ook de btw-aangiften strookten niet met de realiteit. 't Molentje moest uiteindelijk in juni 2008 het faillissement aanvragen.

Danny Horseele hield vol dat hij zelf enkel op papier de gedelegeerd bestuurder van zijn restaurant was. Uiteindelijk werd Horseele aan de meeste feiten schuldig bevonden. Voor misbruik van vertrouwen werd hij wel vrijgesproken.

Hij werd veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel. Aan de burgerlijke partijen moet Danny Horseele een schadevergoeding van 743.000 euro betalen. De Belgische staat kreeg bijna 50.000 euro toegewezen. De sterrenchef moet ook een geldboete van 55.000 euro betalen.

De sterrenchef kreeg ook een verbod van twee keer vijf jaar om een mandaat uit te oefenen in een vennootschap of een bedrijf te leiden. Of hij tegen het vonnis in beroep gaat, is nog niet duidelijk. Momenteel is Horseele aan de slag in het restaurant van de Ghelamco Arena in Gent.