Summer Swing Hasselt vervangt Rimpelrock

Op zaterdag 9 augustus vindt de eerste editie van het nieuwe festival Summer Swing Hasselt plaats. Het festival neemt de plaats in van Rimpelrock, dat vorig jaar aan zijn laatste editie toe was. Er komen drie podia op de vertrouwde Pukkelpopwei. De organisatoren mikken op een breed publiek. "Het wordt een muzikaal pretpark voor iedereen van 3 tot 103 jaar oud."

Na 12 edities trekt Rimpelrock, het festival dat zich vooral richtte op vijftigplussers, de stekker eruit. Organisator Chokri Mahassine liet vorig jaar al weten dat hij nadacht over een nieuw concept. "Als muziekaffiches onderling inwisselbaar worden, dan moet je, zeker als pionier, je conclusies durven trekken. We hebben ons oor daarom discreet te luisteren gelegd bij Rimpelrockfans en de kritische noten op o.a. Facebook goed in de gaten gehouden."

Summer Swing Hasselt is een gloednieuw familiefestival geworden met drie podia. Op het Ambiance podium staan Vlaamse artiesten geprogrammeerd. Onder meer Laura Lynn, De Romeo's, Willy Sommers en Will Tura hebben hun komst al bevestigd. De Family Stage richt zich op de jongste festivalbezoekers. De Ketnetband, K3 en Bandits komen het jonge volkje al zeker entertainen. Aan de Pop Stage moet je zijn voor Belgische en internationale bands, zoals Zornik, The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band, Ozark Henry en de Britten van Level 42.

Het festival mikt op bezoekers "van 3 tot 103 jaar oud". Het moet een totaalbeleving worden, waar gezellig samen zijn centraal staat. "We vatten Summer Wing Hasselt op als een muzikaal pretpark. Met toffe, originele verrassingen, zowel op als naast de podia", aldus organisator Chokri Mahassine. In de loop van de komende weken worden er met mondjesmaat artiesten en verrassingen bekendgemaakt. De ticketverkoop gaat op maandag 12 mei van start.