Taxichauffeur verdacht van verkrachtingen in Ter Kameren vrijgelaten

De taxichauffeur die was aangehouden in het onderzoek naar de verkrachtingen in het Ter Kamerenbos, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Midden februari raakte bekend dat er sinds 2011 29 jonge vrouwen slachtoffer geworden waren van een aanranding of een verkrachting in het Ter Kamerenbos.
BELGA/WAEM

De daders van de aanrandingen en verkrachtingen waren steeds valse taxichauffeurs die hun slachtoffer in het stadscentrum hadden opgepikt. Volgens het parket ging het vermoedelijk om drie of vier verschillende daders.

In het kader van de onderzoeken naar de verschillende feiten werden op 19 februari beelden vrijgegeven waarop één van de vermoedelijke daders te zien was, die in het gezelschap was van een jonge Scandinavische vrouw.

De volgende dag bood een taxichauffeur zichzelf aan bij het Brusselse parket, nadat verschillende voormalige collega's hem op de beelden herkend hadden. Volgens de advocaten van de man had het meisje op de beelden geen geld om haar taxirit te betalen en had ze dan voorgesteld om in natura te betalen. De taxichauffeur zou op dat verzoek zijn ingegaan waarop de jonge vrouw hem met de hand zou hebben bevredigd.

De onderzoeksrechter stelde de taxichauffeur wel in verdenking voor verkrachting en hield hem aan. Afgelopen vrijdag had de Brusselse raadkamer die aanhouding nog met een maand verlengd, maar vandaag heeft de onderzoeksrechter de man dan weer vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek loopt intussen voort.