Vijf inbraken in één straat in Kessel-Lo

Vijf huizen in de Willem Coosemansstraat zijn vannacht het doelwit geweest van inbrekers. Uit vier van de vijf huizen werden onder meer handtassen, laptops, gsm's en portefeuilles gestolen.

In het eerste huis werd de voordeur geforceerd en de woonkamer doorzocht. De dader ging aan de haal met een fototoestel, een gsm, een portefeuille en wat dvd’s. De bewoonster werd wakker van het lawaai, ging kijken en zag licht branden. Op straat zag ze nog net iemand uit de woning van de buren lopen. Een tweede verdachte stond op de uitkijk. De vrouw belde onmiddellijk de politie.

In de woning van de buren was de dader binnengedrongen via het kelderdeksel. De dader doorzocht de living en nam een gsm, laptop, spelconsole en een portefeuille mee. De bewoner betrapte de dader echter in zijn slaapkamer waarna deze het op een lopen zette richting de Martelarenlaan.

Bij controle in de straat bleek nog een derde woning doorzocht. Ook hier drong de dader de woning binnen via het keldergat, doch hier werd niets gestolen, mogelijk omdat de bewoner lag te slapen in de sofa in de living.

Vanmorgen kreeg de politie dan nog twee meldingen van een inbraken in dezelfde straat. Ook hier werden de woningen betreden via het keldergat en was de buit gelijkaardig, namelijk handtassen, portefeuilles en laptops.