VRT focust in mei op Elisabethwedstrijd voor zang

De komende maand mei besteedt de openbare omroep uitgebreid aandacht aan de belangrijkste wedstrijd voor klassieke muziek in België. De Koningin Elisabethwedstrijd staat dit jaar in het teken van de zang. De finale vindt plaats van 28 tot en met 31 mei.

Naar goede gewoonte volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet, zowel op radio en tv als online. OP12 en Canvas zijn er dit jaar voor het eerst al bij vanaf de halve finales (vanaf zondag 18 mei) en pakken in de finaleweek opnieuw uit met "Elisabeth live", een avondvullend totaalprogramma dat de recitals van de zangers combineert met een gevarieerde talkshow.

Thomas Vanderveken en Katelijne Boon nodigen verrassende panelgasten uit, onder wie Jan De Smet, Eva De Roovere, Gregory Frateur en Stefaan Degand.

Ook Klara zendt het concours uit vanaf de halve finale en Cobra.be begint er zelfs al aan tijdens de eerste ronde, op maandag 12 mei.

Cobra.be, maar ook Klara en OP12 doen opnieuw een beroep op deZES|lesSIX, een jongerenpanel van zangers en muziekliefhebbers met een gedacht, dat ze op radio en televisie, maar ook via de sociale media delen met de wereld.