VTM mag reportage over rechter uit Veurne toch uitzenden

VTM heeft vanavond van een kortgedingrechter alsnog toestemming gekregen om een reportage van het magazine "Telefacts" over mogelijke corruptie bij het gerecht in Veurne uit te zenden. Dat meldt de commerciële omroep, die de reportage vanavond ook meteen heeft uitgezonden in "Telefacts".

Een Brusselse rechtbank had begin april beslist dat VTM de reportage niet mocht uitzenden. Een betrokken rechter had een eenzijdig verzoekschrift ingediend en de zender riskeerde een dwangsom van 200.000 euro als de reportage toch zou worden uitgezonden.

Hoofdredacteur Kris Hoflack sprak van censuur en werd daarbij gesteund door de Vlaamse Vereniging van Journalisten.

VTM besliste derdenverzet aan te tekenen en heeft nu dus verkregen dat de reportage toch mag worden getoond. Daarop werd beslist om de programmaplannen om te gooien en de reportage meteen om 22.00 uur uit te zenden. Het programma is intussen uitgezonden.