Wapenproducent Herstal met omzet- en winststijging naar 125e verjaardag

De producent van lichte wapens Herstal, bekend van de merken FN Herstal en Browning, heeft in 2013 zowel omzet als winst zien toenemen. Het bedrijf waarschuwt wel voor "talrijke uitdagingen".

De groep boekte een omzet van 639 miljoen euro, 9 procent meer dan in 2012. De geconsolideerde nettowinst kwam vorig jaar uit op 44 miljoen euro, tegen 30 miljoen euro een jaar eerder. "Er was zowel groei in de divisie defensie/ordehandhaving als in de burgerlijke afdeling", klinkt het in een persbericht, "ondanks een gevoelige daling van de Amerikaanse defensiemarkt".

Herstal wijst wel op talrijke uitdagingen, zoals "de sterke cycliciteit die eigen is aan de defensiemarkten, de moeilijkheden en onzekerheden met betrekking tot de wereldwijde geopolitieke context en de toegenomen concurrentie".

Herstal, opgericht in 1889, stelt wereldwijd meer dan 2.600 mensen te werk, van wie meer dan de helft in België.

Meest gelezen