Wim Willaert is gastheer op achtste Filmfestival Oostende

De West-Vlaamse acteur Wim Willaert is de master van het achtste Filmfestival in Oostende. Dat is dinsdag in de badstad bekendgemaakt. De master treedt op als gastheer van het evenement. Willaert werd de jongste maanden bekend bij het grote publiek door zijn rol van Frank Welvaert in de één-serie "Eigen kweek".
© VRT

Elk jaar kiest het Oostendse filmfestival een nieuwe master die als gastheer optreedt. Hij mag zijn favoriete films programmeren en enkele jonge helden naar voren schuiven die FFO mee in de kijker zetten. Wim Willaert neemt dit jaar de fakkel over van acteur Johan Heldenbergh.

Willaert is niet alleen acteur maar eveneens regisseur en muzikant. Op muzikaal vlak is hij onder meer actief in de Flat Earth Society. Hij is ook, samen met Wim Opbrouck, medeoprichter van de Belgische band, De Dolfijntjes. Hij was als acteur al te zien in de films "22 mei", "Ex-drummer", "Offline" en "Marina" en uiteraard de serie "Eigen Kweek".

FFO reikt dit jaar voor de vijfde keer zijn filmprijzen, de Ensors, uit. Op 20 september 2014 zullen onder meer "Los Flamencos", de openingsfilm van vorig jaar, "Het Vonnis", "Marina", "Halfweg" en "Flying Home" het tegen elkaar opnemen. Bart De Pauw zit net als vorig jaar de jury voor.

Met "Jonge Helden" blijft het filmfestival de kaart van de jeugd trekken en ook de internationale competitie "Look!", die oog heeft voor het werk achter de schermen, komt opnieuw aan bod. "Taste of Europe" is dan weer een volledig nieuwe competitie tussen zes Europese nationale producties die voor het eerst in België worden vertoond.