Zingt Dolly Parton binnenkort op een dancebeat?

Countryzangeres Dolly Parton denkt nog lang niet aan haar pensioen. Tijdens een chatsessie met haar fans op Twitter, verkondigde de intussen 68-jarige zangeres dat ze misschien haar muziekcarrière over een andere boeg wil gooien. Op de vraag of Parton nog een ander genre wil uitproberen, verkondigde ze dat ze ervan droomt om een dance-album op te nemen.

De countrylegende beantwoordde op Twitter vragen van haar fans. Parton denkt duidelijk in de verste verte nog niet aan haar pensioen. Ze schrijft momenteel een toneelstuk over haar leven, en ze is deze zomer een van de hoofdacts op muziekfestival Glastonbury. De organisatie heeft haar pas na jarenlang aandringen kunnen strikken, en de countryster is dan ook erg opgetogen over haar nakende optreden op het grootste Britse festival. "Nooit eerder heb ik voor zo'n groot publiek opgetreden."

Als Parton geen zangeres was geworden, dan had ze graag als schoonheidsspecialiste gewerkt. Eigenlijk hoopt de zangeres dat deze droom alsnog in vervulling gaat. "Ik zou heel graag een eigen cosmeticalijn hebben. Eentje met pruiken, sieraden en accessoires."

Het grootste nieuws kwam er echter toen een fan de vraag stelde of Parton met andere muziekgenres wil experimenteren. "Ik hoop een dance-album te maken", antwoordde Parton. "Dat ben ik nu al even aan het plannen." Met een dansbaar album zou de zangeres meer dan verrassend uit de hoek komen. Ze is bij het grote publiek vooral bekend van de ballade "Jolene", een wereldhit.