"Achter iedere "Non" schuilt een "Oui, mais""

N-VA-kopstuk Liesbeth Homans is niet onder de indruk van de harde taal van de Franstalige partijen aan het adres van de N-VA. "Achter iedere "Non" schuilt een "Oui, mais". Dat zal nu niet anders zijn", zegt ze in een opiniestuk op Knack.be. "Het enige wat straks echt zal overtuigen, zijn de harde cijfers."

MR-voorzitter Charles Michel zei gisteren dat "als de MR het initiatief heeft, de volgende regering er een wordt zonder N-VA". N-VA-voorzitter Bart De Wever reageerde meteen dat de Vlaamse kiezer wordt "afgedreigd".

Zijn partijgenote Liesbeth Homans is evenmin onder de indruk. "Meer dan een intimidatiepoging is het niet. Het enige wat straks echt telt, is de verkiezingsuitslag. Het enige wat straks echt zal overtuigen, zijn de harde cijfers. Tenslotte moet ook de MR straks verantwoording afleggen aan zijn kiezers", schrijft ze in het opiniestuk.

Homans gelooft met andere woorden dat er wel mogelijkheden zijn om te praten na 25 mei. "Achter iedere "Non" schuilt een "Oui, mais". Dat zal nu niet anders zijn. Sta me dus toe om niet vreselijk onder de indruk te zijn van deze zet van de Waalse partijen. Ze stond in de sterren geschreven."

"Wat me meer zorgen baart, is de houding van de Vlaamse partijen. Zij lijken zich niet ongerust te maken over de "Non" aan Waalse kant. Als men aan de andere kant van de taalgrens front vormt tegen Vlaamse eisen, blijkt het Vlaamse front van rijstpapier."

Volgens de Antwerpse N-VA-politica negeren de Waalse partijen de wil van de Vlaming. De boodschap van de Waalse partijen aan de Vlaming is duidelijk: "Wat jullie willen, is van geen enkel belang. On s'en fout, cher Flamand. Het federale niveau is van ons. Desnoods gaan we nog maar eens door met een Vlaamse minderheid."

lees ook