"Het levende bewijs dat jongeren nog ridderlijk zijn"

De jeugd van tegenwoordig? Die is nog steeds ridderlijk en begaan met de mensen rondom. Dat is althans de reactie op een veelvuldig gedeelde foto, genomen in een geblokkeerde lift. De oude dame in het gezelschap kan haar benen laten rusten, omdat een jongere omstander haar zijn rug aanbiedt als menselijke stoel.

Het galante gebaar deed zich voor in een verhuisbedrijf in Tampa. Toen de lift stilviel, zei de vrouw dat ze zwakke benen had waardoor ze niet lang kon blijven rechtstaan. Ze had haar worden amper uitgesproken, of Cesar Larios ging op zijn knieën zitten om als menselijke stoel te dienen voor de oudere vrouw. "Hij bleef in die houding, tot zolang de lift werd hersteld", zegt Nick Friedman, de baas van Larios tegen de Huffington Post.

Friedman is verrast met de belangstelling voor de foto. "Dit blaast me omver. De foto is al vele duizenden keer gedeeld", weet de mede-oprichter van de verhuisfirma. "Het is een oprecht gebaar. Dat maakt die foto zo sterk. En bovendien is het een antwoord op zij die vinden dat de jeugd van tegenwoordig bepaalde waardes niet meer heeft. Deze foto bewijst dat hard werken en ridderlijkheid nog steeds bestaan bij onze jeugd."

lees ook