"Volgens mij kiezen veel mensen op grond van een persoonlijke ontmoeting"

Een kleine maand voor de verkiezingen lanceert Stijn Meuris zijn clip bij het lied "Ik denk dat ik hem al een beetje ken". In De Standaard vertelt hij over het gebrek aan politieke boodschappen in de muzieksector, en hoe het hem verbaast dat de campagne nog steeds "op de markt gebeurt".

Het lied bracht hij vorig jaar al uit, de clip staat sinds twee dagen online. "Een jaar nadat de tekst is uitgebracht, vonden we de tekst up-to-date en was het zonde om er niets mee te doen", aldus Meuris. Het verbaast hem dat er in de rest van de Belgische muziekwereld zo weinig politieke boodschappen worden verspreid.

De reden waarom Meuris zijn clip maakt, is omdat hij het merkwaardig vindt dat campagne voor een groot deel offline wordt gevoerd, bijvoorbeeld op de markt. Dat is ook net de reden waarom zijn clip zich daar afspeelt. "Volgens mij kiezen veel mensen op grond van een persoonlijke ontmoeting, niet voor een ideologie of een programma."

Meuris wil vooral benadrukken dat zijn clip niet specifiek over één partij gaat, en dan zeker niet over de N-VA. "Het is logisch dat de partijen deze "markttraditie" in stand houden, want het zorgt voor herkenbaarheid", zegt hij in De Standaard.

lees ook