Acteur Bob Hoskins is overleden

De Britse acteur Bob Hoskins is op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Dat heeft zijn manager gemeld aan BBC. Hoskins is vooral bekend van zijn rollen in "The long good Friday" en "Who framed Roger Rabbit".
A2010

"We zijn verbijsterd door het verlies van onze geliefde Bob", staat te lezen in een verklaring van zijn vrouw en vier kinderen. Hoskins stierf gisteren in het ziekenhuis aan de gevolgen van een longontsteking. "Hij was omringd door zijn familie", klinkt het.

De acteur raakte bij het grote publiek bekend met de BBC-dramaserie "Pennies from heaven". Hij is vooral bekend van zijn rollen in de films "The long good Friday" en "Who framed Roger Rabbit". Voor zijn rol in "Mona Lisa" kreeg hij in 1987 een Oscarnominatie.

In de zomer van 2012 maakte de man bekend dat hij zijn carrière beëindigde, nadat de ziekte van Parkinson was vastgesteld. Zijn laatste rol was een van de acht dwergen in de film "Snow white and the huntsman".

Meest gelezen