Burgemeester van Knesselare veroordeeld voor aanranding

De burgemeester van Knesselare Fredy Tanghe (Groep 9910) is veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel voor de aanranding van drie volwassen mannen. Hij is ook vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Mogelijk gaat hij in beroep, waardoor hij toch nog verder zijn functie kan uitvoeren.

"De feiten zijn bewezen verklaard. We kunnen hier niet akkoord mee gaan", zegt zijn advocaat Bram Van den Bunder. "Dit is een zaak zonder materieel bewijs, vol onsamenhangende verklaringen. Ik ga me beraden over verdere stappen, en ik ga overleggen met mijn cliënt."

In november vorig jaar raakte bekend dat de man voor de rechter zou moeten verschijnen voor de aanranding van een 30-jarige man uit Herselt na een kroegentocht in Knesselare. Een maand later kwam daar nog een klacht bij en enkele weken geleden bleek ook een derde man een klacht te hebben ingediend. Tanghe heeft de feiten altijd ontkend. Hij gaat wellicht in beroep tegen de veroordeling.