Drummer Scorpions veroordeeld voor aanstootgevend gedrag

De drummer van de Duitse rockband Scorpions, James Kottak, is in Dubai veroordeeld tot een maand cel voor aanstootgevend gedrag. Dat melden verschillende lokale kranten. De man zou onder invloed van alcohol de islam beledigd hebben op de luchthaven van Dubai, waarna hij zijn middelvinger opstak.
AP2014

Kottak werd op 3 april gearresteerd op de luchthaven van Dubai toen de band op weg was van Rusland naar Bahrein, waar de Duitse band ging optreden.

De drummer werd veroordeeld voor aanstootgevend gedrag. Zo zou hij op het moment van de feiten dronken geweest zijn, had hij het over niet-geschoolde moslims en stak hij zijn middelvinger op.

Dat hij dronken was, erkent Kottak. "Maar ik heb nooit moslims of de islam beledigd. Dat zou ik nooit doen, zelfs niet als ik dronken ben", zegt hij aan Gulf News. "Ik herinner mij niet dat ik zoiets gezegd heb en ik heb ook niet mijn middelvinger opgestoken. Ik heb enkel mijn T-shirt opgetrokken om mijn tattoo te laten zien."