DSK wil dat Dodo Sex Klub in Henegouwen naam verandert

Dominique Strauss-Kahn wil dat de Henegouwse zaak Dodo Sex Klub, of kortweg DSK, van naam verandert. Zijn advocaten dreigen met gerechtelijke stappen. "Iedereen linkt de initialen DSK aan de voormalige IMF-topman", argumenteren ze. De eigenaar van de club weigert daarop in te gaan.

De eigenaar van de Dodo Sex Klub zou een omstreden figuur zijn. Hij wordt beschuldigd in een prostitutie-affaire rond het Carltonhotel in Rijsel, waarbij ook de naam van Dominique Strauss-Kahn viel. In België werd de man al veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel wegens verschillende misdrijven.

Vanavond gaat de nieuwste zaak van de man open in Blaton, vlak bij de Franse grens. "In de DSK zullen zeven meisjes en een transseksueel werken. Er zullen een dansplatform en kamers zijn", stelt de eigenaar. De naam van de club wil hij niet veranderen. "Het is Dodo Sex Klub, dat heeft niets met Strauss-Kahn te maken", luidt het.