Franse Alstom bevestigt bod van Amerikaanse GE

Het Franse industrieconcern Alstom heeft vanochtend officieel bevestigd dat het een bod van het Amerikaanse General Electric ontvangen heeft. Het bod van de Amerikanen op de energiedivisie bedraagt 12,35 miljard euro. Eerder lanceerde het Duitse Siemens een bod onder de voorwaarde dat het de boeken van zijn concurrent mag inkijken.
AP2012

De raad van bestuur van Alstom gaat het bod van GE grondig laten bestuderen door een team van onafhankelijke experts. Maar het bedrijf houdt tegelijk de deur open voor eventuele andere biedingen, zoals dat van het Duitse Siemens. De Franse overheid is gekant tegen een uitverkoop aan de Amerikanen. Volgens verschillende bronnen zou Alstom het bod van General Electric verkiezen.

Na een verkoop van de energiedivisie, gaat Alstom zich concentreren op transport. Het bedrijf zou ook beursgenoteerd blijven.