Jeremy Paxman neemt afscheid van "Newsnight"

De 63-jarige Jeremy Paxman heeft na 25 jaar beslist om afscheid te nemen van zijn interviewprogramma op BBC2. Na het huidige seizoen houdt hij het programma voor bekeken. Paxman verlaat de BBC niet. Hij blijft de presentator van "University challenge" op de zender.
AP2000

Jeremy Paxman heeft de voorbije kwarteeuw verschillende spraakmakende interviews gedaan met de meest vooraanstaande politici.

"Ik heb beslist dat het tijd is om te stoppen met "Newsnight". Na 25 jaar is het tijd om op een normaal uur te gaan slapen. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad bij "Newsnight" en mocht werken met de veel slimme, creatieve en fijne mensen. Ik wens de programmamakers alle succes voor de toekomst", aldus Paxman in een mededeling.

De Britse openbare omroep bedankt Paxman in een reactie voor zijn jarenlange inzet. Paxman had vorig jaar al beslist om te stoppen, maar ging wel in op de vraag om nog een seizoen bol te werken.