Ms. Lauryn Hill headliner op Crammerock in Stekene

Crammerock Festival in Stekene heeft Ms. Lauryn Hill op de affiche van de komende editie van het festival gezet. De medeoprichtster van de ter ziele gegane Amerikaanse hiphopgroep Fugees zal er haar eerste concert op Belgische bodem sinds negen jaar spelen.
AP2013

"Lauryn Hill was amper 13 toen ze Wyclef Jean en zijn Fugees ging versterken", zegt Robin Tulkens van Crammerock. "Hun tweede album "The score", met monsterhits "Killing me softly" en "Ready or not", tilde de groep naar een wereldwijd succes. Ze waren de best verkopende R&B-act na Michael Jackson." 

Ook met haar soloalbum "The miseducation of Lauryn Hill" wist Hill potten te breken. "Op het album -een geslaagde mix van old school hiphop, ruwe soul en r&b- uitte ze haar kritiek op onderwerpen als materialisme en discriminatie. Niet te verwonderen dat ze dat jaar aan de haal ging met vijf Grammy Awards." 

De affiche wordt aangevuld met Coely. De Belgisch-Congolese brak het voorbije jaar door met radiohits als "Ain't chasing pavements", "Nothing on me" en "All I do". Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 september op zijn vertrouwde locatie langs de E34 in Stekene.