Onderzoek naar belastingontduiking bij operazangeres Montserrat Caballé

Er is een onderzoek geopend naar de Spaanse operazangeres Montserrat Caballé voor het ontduiken van belastingen. Het gaat om meer dan 500.000 euro.

De 81-jarige zangeres wordt ervan verdacht inkomsten uit concerten te hebben doorgesluisd naar een bedrijfje in Andorra. Zo zou ze geen belastingen betaald hebben in Spanje. Het zou gaan om meer dan 500.000 euro belastingen die de Spaanse overheid zo ontliep.

Volgens bronnen zou de zangeres op 8 mei moeten verschijnen in de rechtbank van Barcelona. Ze heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Caballé trad vijftig jaar lang op in verschillende delen van de wereld en kreeg wereldwijde bekendheid toen ze in 1987 samen met Freddy Mercury het nummer "Barcelona" opnam, dat later in 1992 op de Olympische Spelen in Barcelona werd gespeeld.