Pentagon overweegt extra steunmaatregelen voor Baltische staten

Het Pentagon overweegt bijkomende steunmaatregelen voor de Baltische staten. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie dinsdagavond aangekondigd.

De Verenigde Staten stuurden vorige week al 600 extra militairen naar Polen en de Baltische staten. De maatregelen houden verband met de Russische bemoeienis met de crisis in Oekraïne.

Vorige week vertrok een groep van 150 militairen woensdag naar Polen en nadien reisden 450 militairen naar Letland, Estland en Litouwen. Het Pentagon kondigde aan dat die troepen in Oost-Europa later nog versterking krijgen, onder meer van militairen die al in Europa zijn.

Mogelijk komen er ook extra oorlogsschepen naar de Baltische staten. De woordvoerder verduidelijkte niet hoe lang de militairen daar blijven.

Vliegtuigen van de Britse luchtmacht kwamen maandag in het Baltische luchtruim aan om deel te nemen aan een "politie-opdracht" boven Estland, Letland en Litouwen. De militaire operatie kadert in het antwoord van het westerse NAVO-bondgenootschap op de crisis in Oekraïne.