Prince komt naar het Sportpaleis op 27 mei

Prince komt eind mei naar ons land. De 55-jarige Amerikaanse zanger heeft op zijn officiële Twitter- en Instagramprofiel nieuwe concertdata voor zijn Europese tournee bekendgemaakt. Prince doet Antwerpen op 27 mei aan, meteen het laatste concert van de tournee.

De tour begint op 15 mei in Birmingham, en eindigt in Antwerpen. Daartussen doet hij ook nog Manchester (16 mei), Glasgow (22 mei), Leeds (23 mei) en Amsterdam (25 mei) aan.

De Britse shows zijn bevestigd door de organisatoren, die in Antwerpen en Amsterdam nog niet. In Groot-Brittannië wordt nu gehoopt op een optreden van Zijne Purperen Hoogheid op het festival van Glastonbury, in het weekend voor dat van Rock Werchter.

De 55-jarige zanger uit Minneapolis kondigde eerder dit jaar aan dat hij dit jaar nog een nieuwe plaat uitbrengt, die "Plectrum Electrum" zal heten. Begin dit jaar deden er al geruchten de ronde dat Prince opnieuw naar het Gentse Sint-Pietersplein zou komen. Toen al klonk het dat de Amerikaan zou optreden in Glastonbury en op het jazzfestival in het Zwitserse Montreux. In Gent speelde hij in juli 2011 al twee keer een show van goed 3,5 uur voor telkens 14.000 fans.