Sinn Fein-leider Gerry Adams aangehouden

De Noord-Ierse politie heeft Gerry Adams aangehouden, de leider van de republikeinse partij Sinn Fein. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering door het Ierse Republikeins Leger (IRA) van een vrouw uit Belfast, in 1972. De vrouw is gedood en in het geheim begraven.

Adams zelf heeft zijn aanhouding bevestigd, maar zegt dat het gaat om een ondervraging op vrijwillige basis.

De 38-jarige Jean McConville is in 1972 geëxecuteerd door het IRA omdat ze beschouwd werd als spion. Adams was in die tijd een van de IRA-leiders maar heeft altijd ontkend iets met de moord op de vrouw te maken hebben gehad.

"Volgens mij was de moord op Jean McConville en haar geheime begrafenis verkeerd en een onrechtvaardigheid ten opzichte van haar familie", zegt Adams. "Kwaadwillige beschuldigingen zijn tegenover mij geuit, maar ik verwerp die."