Tramverkeer hersteld na ongeval in Brusselse tunnel

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB laat weten dat het tramverkeer hersteld is na het ongeval van kort na de middag. Tussen de haltes Brussel-Zuid en Lemonnier reed een tram in de zijde van een andere tram, waardoor die ontspoorde. Het ongeval gebeurde in een tunnel. Daarbij vielen 16 lichtgewonden, die naar verschillende Brusselse ziekenhuizen werden gebracht. Het parket voert een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Gelukkig gebeurde het ongeluk op een rustig moment, kort na de middag. Volgens Pierre Meys van de Brusselse brandweer werd zo een ramp vermeden. "Als dit ongeval rond 17 uur gebeurd was, met veel volk in de trams, dan had het heel wat erger kunnen zijn", klinkt het.

Het ongeval gebeurde op de lijnen 3 en 82. Het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval en beide tramstellen te onderzoeken. "Het is duidelijk dat dit ongeval gebeurd is in een tunnel waar verschillende lijnen elkaar kruisen en waar één tram in de flank van een andere is gereden", vertelt An Van Hamme van de MIVB. Over de precieze oorzaak van het ongeval is evenwel nog niets geweten. Het onderzoek ter plaatste duurde tot even na 18 uur vanavond. Intussen is het tramverkeer hersteld, laat de MIVB weten.

Het ongeval veroorzaakte, samen met de uittocht bij het begin van het lange 1 meiweekend, heel wat verkeershinder.