Twee buschauffeurs riskeren ontslag door koppigheid in het verkeer

De Lijn dreigt met zware sancties voor de twee buschauffeurs die gisteren het centrum van Zandhoven uit koppigheid geblokkeerd hebben. Met hun bussen neus aan neus weigerden ze elkaar voorrang te verlenen. De reizigers werden bijna een halfuur gegijzeld. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

"Op wegen waar het moeilijk is om te manoeuvreren, geldt het hoffelijkheidsprincipe", zei Koen Peeters van De Lijn in "De ochtend" op Radio 1. "Maar geen van beide chauffeurs wilde wijken. Uiteindelijk zijn er een aantal controleurs ter plaatse moeten komen om te bemiddelen. Alles samen heeft dat ruim twintig minuten geduurd."

Het blijkt niet de eerste aanvaring tussen de twee chauffeurs. De vrouwen zouden al tien jaar met elkaar in de clinch liggen, iets waar ze al meerdere keren voor op het matje geroepen zijn. "Dit gaat dus ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Er zijn al gesprekken geweest over hun situatie, die blijkbaar niet veel hebben opgeleverd. Een leidinggevende zal nu beslissen over de uiteindelijke sanctie. De verschillende versies van de feiten worden nog naast elkaar gelegd, om dan later op de dag tot een besluit te komen", aldus Peeters.