700 Afrikaanse migranten bestormen Spaanse enclave

Verschillende honderden Afrikaanse migranten hebben vanmorgen een gezamenlijke poging ondernomen om de Spaanse enclave Melilla in Marokko binnen te geraken. 140 onder hen slaagden in hun opzet en drongen het Spaanse grondgebied binnen, zo bevestigt het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De migranten bestormden de metershoge prikkeldraad in twee golven, met honderden tegelijk. Aan de eerste bestorming vanmorgen vroeg namen zo'n 500 migranten deel, bij de tweede bestorming enkele uren later waren er nog een 200-tal.

Agenten van de Spaanse en Marokkaanse grenspolitie werden ingezet om de Afrikanen tegen te houden.

Zo'n 150 gelukzoekers bleven ook na het ingrijpen van de politie bovenop de buitenste grensmuur zitten. Ze weerden de politie af met stokken die ze van de agenten hadden afgenomen en met brandende kledingstukken.

In februari verdronken 15 Afrikaanse migranten toen ze probeerden om Ceuta, de andere Spaanse enclave in Marokko, binnen te geraken. Spanje en Marokko hebben sindsdien de bewaking rond de enclaves opgevoerd.