"Stairway to heaven" blijft de ultieme Radio 1-klassieker

Radio 1 heeft voor de vijfde keer de "Classics 100" uitgezonden. De lijst met populairste nummers wordt voor de vijfde keer aangevoerd door "Stairway to heaven" van Led Zeppelin. "Born to run" van Bruce Springsteen en "Like a hurricane" van Neil Young vervolledigen het podium.

Lieve De Maeyer en Luc Janssen hebben van 9 uur tot 19 uur de marathonuitzending "Classics 100" uitgezonden. Het podium van de lijst met populairste klassiekers van de luisteraars van Radio 1 bleef ongewijzigd.

"Stairway to heaven" van Led Zeppelin was alweer goed voor goud, gevolgd door "Born to run" van Bruce Springsteen en "Like a hurricane" van Neil Young.

Jacques Brel was de enige Belg in de top tien. Hij stond op tien met "Ne me quitte pas". De sterkste stijger in de "Classics 100" is "Good vibrations" van The Beach Boys. Adamo was goed voor de hoogste nieuwkomer met "Inch Allah" op nummer dertig.

The Beatles en The Rolling Stones stonden vijf keer in de lijst. dEUS is de best vertegenwoordigde Belgische act met drie nummers in de "Classics 100".

De top tien van de "Classics 100"

1. (1) Stairway to heaven - Led Zeppelin
2. (2) Born to run - Bruce Springsteen
3. (3) Like a hurricane - Neil Young

4. (11) Martha - Tom Waits
5. (7) Child in time - Deep Purple
6. (6) Like a rolling stone - Bob Dylan
7. (4) A day in the life - The Beatles
8. (5) Wish you were here - Pink Floyd
9. (8) Bohemian rhapsody - Queen
10. (21) Ne me quitte pas - Jacques Brel