"Twee van de drie doden bij explosie in China zijn daders"

Twee van de drie mensen die gisteren zijn omgekomen bij een explosie aan een Chinees treinstation zijn mensen die achter de aanslag zaten. Dat hebben de staatsmedia bekendgemaakt. De Chinese president Xi Jinping vraagt ondertussen om hard op te treden tegen de aanslag.

De explosie gebeurde gisteren aan het treinstation van Urumqi, de hoofdstad van de autonome regio Xinjiang in het noordwesten van China. Daarbij vielen volgens het Chinese persbureau Xinhua 3 doden en 79 gewonden. Bij een uitgang van het station vielen onbekenden reizigers aan met messen.

Van de drie doden die bij de aanslag vielen, zijn er twee die zelf achter de aanslag zaten. Dat meldt de Chinese staatsmedia. De derde persoon die de explosie niet overleefde, zou een omstaander zijn. Het is nog niet duidelijk of het al dan niet gaat om een zelfmoordaanslag.

De Chinese president Xi Jinping, die op het moment van de aanslag net de streek bezocht, vraagt ondertussen om hard op te treden tegen de aanslag. "De strijd tegen terrorisme laat geen enkel moment van onoplettendheid toe", klinkt het. Ook in de staatsmedia weerklinkt de roep om een hard optreden.