"Vlaams Belang is de enige consequente partij"

De meeste partijen beloven in aanloop van de verkiezingen helemaal iets anders dan wat ze nadien doen. Dat heeft Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans gezegd in zijn 1 mei-toespraak. Het Vlaams Belang is volgens hem de enige partij die consequent hetzelfde zegt, zowel op Vlaams als op Europees vlak.

Het Vlaams Belang was voor zijn traditionele familiedag bijeen in het dierenpark Planckendael. Er waren zowat 4.000 leden en sympathisanten aanwezig.

"De mensen zijn het beu om het tegengestelde te krijgen van wat ze vragen", aldus Annemans. Hij had het daarbij zowel over het sociale als over de Vlaamse onafhankelijkheid. Het Vlaams Belang is de enige partij die consequent hetzelfde zegt, zowel op Vlaams als op Europees vlak", aldus Annemans.

"Alle partijen hebben ingestemd met de komst van Bulgaarse en Roemeense werknemers, terwijl de SP.A uithaalt naar de sociale dumping en de N-VA klaagt dat het OCMW door Bulgaren en Roemenen overspoeld worden. Wij hebben dit al jaren voorspeld", zei Annemans. "Het is dubbelzinnig om zaken aan te klagen waar ze in Europa voor verantwoordelijk zijn".

In de verschillende toespraken werd de verkiezingsslogan van de partij daarom in de kijker gezet: het Vlaams Belang is "uw stok achter de deur". De meeste partijen beloven in aanloop van de verkiezingen immers helemaal iets anders dan wat ze nadien doen. Na de verkiezingen weet de Vlaming niet wat hij aan de andere partijen heeft", vatte Annemans het samen.

Voor Vlaams Belang blijft de Vlaamse onafhankelijke staat het objectief. "We moeten durven dromen", stelde Annemans. "Als België niet werkt, waarom moeten we dan in een regering zitten?", vroeg hij zich af. "Zowel op sociaaleconomisch vlak als inzake veiligheid wil geen enkele partij een halszaak maken van de eisen die de Vlaamse kiezer echt beroeren".

lees ook