"Waar links verdeeld is, kust rechts zijn vieze pollekes"

"Waar links verdeeld is, kust rechts zijn vieze pollekes." Dat heeft Caroline Gennez, de Vlaamse lijsttrekker voor SP.A in de provincie Antwerpen, vandaag in Mechelen gezegd. Net als in onder meer Antwerpen en Gent, werd er opgeroepen om opnieuw een blok te vormen met de socialistische mutualiteit, de vakbond en de partij.
Een campagne-affiche van vier SP.A-vrouwen.

Gennez beklom het podium met ABVV-topman Rudy De Leeuw - die Mechelen aansprak als 'Leuven' - en Paul Callewaert, de algemeen secretaris van het socialistisch ziekenfonds.

Callewaert trok onmiddellijk van leer tegen de N-VA, een constante doorheen deze 1 mei. "In het V-plan wordt 5,7 miljard bespaard op gezondheidszorg, dat is wat we met zijn allen uitgeven aan specialisten", rekende hij voor. "Dit zou dus betekenen dat iedereen de specialist voortaan zelf moet betalen. Een kankerbehandeling kost al gauw 400.000 euro, wie betaalt dat na 25 mei? Daar gaat het om, laat u niet doen."

"Dit is de belangrijkste 1 mei sinds heel lang", vulde lijsttrekker Gennez aan. "Deze 1 mei zal de verrijzenis zijn van onze beweging. Waar links verdeeld is, kust rechts zijn vieze pollekes."

De voormalige partijvoorzitster brak daarop een lans voor extra investeringen in gemeenschapsvoorzieningen. "Elk kind moet de kans krijgen zijn talenten te ontplooien, daarvoor moeten we hervormen, om te verbeteren."

Gennez noemde haar partijgenoten de "profeten van de vernieuwing" en plaatste dat tegenover de "onheilsprofeten van de angst". "Wij zullen niet toelaten dat die onheilsprofeten de koopkracht afschaffen, dat ze de betaalbaarheid van de pensioenen in het gedrang brengen, dat ze het land opnieuw blokkeren door bevolkingsgroepen tegen elkaar uit te spelen", zei ze.

"Laat u niet afschrikken", besloot Gennez. "De toekomst begint nu en ze zal socialistisch zijn."

 

lees ook