Bizar vliegtuigongeluk in North Carolina

Een bejaarde tuinman die het gras maaide op een vliegveldje werd deze week geraakt door een vliegtuig dat zijn landing had gemist. De 74-jarige man verloor een hand en ligt in het ziekenhuis. Dat meldden Amerikaanse media.

De piloot van het vliegtuig, de 84-jarige Edward Sisson, vloog met zijn vliegtuigje vanuit Tennessee voor een bezoekje aan zijn familie. Bij de landing op het privévliegveld van Taylorsville (North Carolina) ging het mis. Om een nog onduidelijke reden miste de piloot de landingsbaan.

John Rufty, die al 40 jaar in dienst is als tuinman, was op dat moment naast de baan het gras aan het maaien. Het vliegtuigje ging over kop, de propeller kwam los en raakte de man, waarbij Rufty een hand verloor. De onfortuinlijke tuinman werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

Meest gelezen