Dilma Rousseff opnieuw kandidaat bij volgende presidentsverkiezingen

De huidige president van Brazilië, Dilma Rousseff, heeft bevestigd dat ze bij de volgende presidentsverkiezingen in oktober opnieuw kandidaat is.

Haar nieuwe kandidatuur is volgens bepaalde waarnemers omstreden omdat ze in de peilingen achteruitgaat en omdat er stemmen opgaan die eisen dat ex-president Lula da Silva zich opnieuw kandidaat moet stellen.

Lula da Silva zelf, die nog altijd erg populair is en nog politiek actief is in Brazilië, liet al ettelijke keren weten dat hij niet opnieuw presidentskandidaat is. "Dilma gaat zeker winnen" liet hij eerder al optekenen.

De populariteit van Rousseff is tanende. In de zomer van vorig jaar waren er vrijwel dagelijks massademonstraties in het Zuid-Amerikaanse land uit protest tegen corruptie en geldverslindende projecten zoals de Confederations Cup en het WK Voetbal.