Dodental na bomaanslag Nigeria loopt op

Bij een bomaanslag in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja zijn minstens 19 doden gevallen. De bomaanslag vond plaats in de buurt van hetzelfde busstation aan de rand van Abuja waar midden april bij een aanslag 75 doden vielen.
AP2014

De autobom ontplofte op een drukke weg op het moment dat heel wat voertuigen aan het aanschuiven waren voor een controlepost. Zes auto's gingen in vlammen op. Aan de overkant van de straat bevindt zich het busstation waar op 14 april bij een andere aanslag zeker 75 doden vielen. De leider van de radicaalislamitische sekte Boko Haram, Abubakar Shekau, eiste later de verantwoordelijkheid voor die bomaanslag op.

Hoeveel gewonden er bij deze aanslag vielen, is nog niet duidelijk. De bomaanslag werd nog niet opgeëist, maar vermoed wordt dat Boko Haram erachter zit. Over enkele dagen vindt in Abuja het Wereld Economisch Forum over Afrika plaats. Eregast op dat forum is de Chinese premier Li Keqiang.