Malaysia Airways roept familieleden op naar huis te gaan

De luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft de familieleden van de passagiers van het vermiste vliegtuig MH370 opgeroepen om naar huis te gaan. Intussen is gebleken dat de zoektocht pas gestart is vier uur nadat het toestel van de radar is verdwenen.
AP2014

Sinds het vliegtuig op 8 maart van de radar verdween, verblijven de familieleden in hotels. Volgende week, op 7 mei, stopt Malaysia Airlines met zoeken en worden de families thuis op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen.

De vliegtuigmaatschappij zegt binnenkort wel een regeling met de nabestaanden te zullen treffen.

Vier uur

Op de dag dat de Boeing van Malaysia Airlines verdween, heeft het zeventien minuten geduurd vooraleer functionarissen merkten dat het toestel van de radar was verdwenen. Het duurde na die 17 minuten nog eens vier uur alvorens zij officieel een zoekactie lanceerden. Dat heeft CNN gemeld op basis van het voorlopige rapport van het Maleisisch Ministerie van Verkeer geciteerd.

Het rapport is naar de Internationale Organisatie voor de Burgerluchtvaart, een VN-organisatie, gestuurd.

Het voorlopige rapport, aldus de CNN-correspondent die het kon inkijken, is opvallend mager, zowel wat omvang als inhoud betreft. Maleisië was vorige week onder vuur gekomen omdat het land het rapport eerder aan de VN overgemaakt had zonder het beschikbaar te maken voor de verwanten van de vermiste passagiers. Anderzijds is een land niet verplicht om voorlopige rapporten te maken of vrij te geven.