O-parade in Genk stilgelegd door hevige regenbui

De O-parade, een jaarlijkse stoet die op 1 mei tienduizenden mensen naar Genk lokt, is omwille van het slechte weer stilgelegd. De organisatie kon door de hevige regenval de veiligheid van de deelnemende acts niet garanderen en besliste om de stoet stop te zetten.

De kermis en de jaarmarkt hadden in de ochtend al meer dan 50.000 bezoekers naar Genk gebracht. Die zouden in de namiddag genieten van de jaarlijkse O-parade. Speciaal voor deze editie was gezorgd voor een act met replica's van giraffen, die 7 meter groot waren.

Een half uur na het vertrek van de stoet, kreeg Genk echter een fikse regenbui te verwerken. Het stadsbestuur besliste om het evenement stil te leggen, aangezien de veiligheid van de deelnemende groepen niet kon gegarandeerd worden.

Schepen voor Evenementen Eric Gerits beloofde wel dat de spectaculaire giraffen later op de dag nog een rondje door het centrum zullen maken. Het vuurwerk dat om 22 uur op het programma staat, zal wel plaatsvinden.